Kronika našega molega mista
UREDNIŠTVO
  • Chobon 1311
  • Chobon 1612
  • Chobon 1510
  • Chobon 2511
  • Ne odgovoromo na natpise u komentorima...Mi postavijemo i pisemo tekstove, a komentirote Vi..
Kontakt:
  • cobonsbracute@gmail.com
  • s obzirom na trenutni knockdown..imate mail za primjedbe,pitanja....
Anketa
na kronici komentirati mogu?


Rubrike
  • FOTOGRAFIJA TJEDNA
    Saljite svoje slike na mail kronike i jednom tjedno objavljujemo najzanimljiviju. Zahvahljujemo!
Sponzori
Blog - siječanj 2010
ponedjeljak, siječanj 18, 2010
Zojni put smo o pučiškin klubovima u Bročkon Ligi izvjestili unutar teksta "Vragu ti i masline", pri skoro dvo miseca. Tuol je bilo riči o našen lokalnen derbiju "el Talicu" di su Baski tukli Marin United 4-2. Od tada se štošta prominilo, ali uglavnon na boje za oba pučiška kluba.

BASKIJSKI KANTUN #3

Jesen 2009. Nojuspješnija u povijesti kluba

Do božićnonovogodišnje pauze Baski su od tie pobjede u El Talicu nanizali još tri pobjede u kojima su postigli impresivnu guol rozliku 22:3! Ističe se pobjeda na bolskuon ekipon Malo vitra od 10:3 (5 goli Bustamante, 4 gola Bezma). S tie tri utakmice njihova serija bez poraza povećala se na šiest utakmicih a ukupna statistika u jesenjen dilu prvienstvu bila je 5 pobjedih, 1 remi i 2 poraza uz guol rozliku 35-18. Nojboji strijelac ekipe je Bezma sa 12 golih s kojima je praznike prove na prviemu mistu liste strijelaca Lige, a drugi je Bustamante sa 9 golih. Ekipa je praznike mogla slavit na šiestemu mistu.
Baski su praznike iskoristili za konsolidaciju već postojeće ekipe organiziravši team building (iltiga fraju) tamo nikud na Bračuti ili di već, atmosferu na team buildingu dobro opisuje najava jednog baska: "Večeras je team building. SF Bilbao će se zajedno pomoliti kod crkvice sv. Jurja, a zatim udrit po vinu i janjetini. Večer će kulminirat sa snovima o playoffu.".... mada smo iz povjerljivih izvora čuli da je nojmanje riči bilo o balunu...

Počietak 2010. - Skok na četvrto misto

Prvu utakmicu nakon pauze Bilbao je odigro doma protiv Siedmega Neba i izgubio 0-2. Supetarska ekipa je tako skočila na treće misto, ali su ostali rezultati pomogli da se Bilbao održi u playoff zuoni. Sutradon su otputovali na tieško gostovanje u Postira i iznenodili prošlogodišnjega viceprvoka Nevieru s 2-1. Dvo gola Franie Didie za šiestu pobjedu u Ligi i skok na četvrto misto! Ovo pobjeda je pokozala da  dobri rezultati ovie jeseni nisu bili slučajni.

SOLINSKI ŠANK #3
Jesen 2009. - Jesen za zaborav

Nakon če je u drugen kolu razbila Sedmo Nebo sa 4:1, ekipa sa Solin je nanizala piet porazih... iako su bili blizu pobjede i protiv aktualnega prvoka Konobe Tomić i protiv jokega Takmac, crna serija je durala sve do pobjede nad San Martinon u 8. kolu. Uz pobjedu nad Doljanima, skupili su 9 bodovih ča je nojlošiji rezultat u povijesti kluba. Izgledalo je jako loše. U 8 utakmici somo 3 pobjede i 5 porazih, guol rozlika 27-30.

2010. - Povratak na storo

Prvo utakmica u novon godini ni odudarola od lošega prosjeka. Somo remi u Puovjima protiv zojne ekipe u ligi bi je znak da ništor va prominut.
Loši rezultati i atmosfera doveli su do promjena u vodstvu kluba. Klub je preuzela storo garnitura i vroćeno je storo ime s kojin se i osvojalo puste trofeje: Marin United je odsad opet Pizzeria Marin.
A sa storin imenon Pizzeria je ovi vikend počela dobivat. Dvi pobjede, protiv Malo Vitra i Milnie doveli su Pizzeriu Marin u playoff zuonu, na šiesto misto. Pizzeria Marin sad imo 5 pobjedih, 1 remi i 5 porazih (dakle, u novon godini još neporoženi) uz gol rozliku 38:38, a moli Marin je konačno poče zabijat golove i sad je momentalno nojboji strijelac lige sa 15 golih, drugi strijelac ekipe je Pleština sa 9 golih...

Do prijelaznega roka je još dvo vikenda. Bilbao još imo za odigrat dvi tieške utakmice, protiv izravnih konkurientih za playoff: tamo za dvi šetemone dočekijedu Buol, a onda u Sielca protiv Takmaca. Pizzerii Marin je još ostala utakmica protiv Neviere kojo je i daje u krizi.
Ča se tiče drugih klubovih u kojima igrodu Pučišćani, Fortuna je druga, izgubili su pritpruošli vikend u derbiju od Siedmega Neba. Ozljede ih pratidu cilo vrime, momentalno ne možedu računat na nojbojega strijelca Kalu, pri tega in je fali Boriša, po Peđa...uglavnon, nimodu baš "fortunu" ča se zdravstvenega stanja tiče. Oni još igrodu protiv Takmaca i Bola, isto ko i Bilbao.

U svakon slučaju:
MOĆA NAŠI!

čobon1510
Pucisca-bb @ 13:01 |Komentiraj | Komentari: 68 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 13, 2010
Prigodni tekst uz drugi rođendan Pučiške KronikePorat se pomalo budi iz sna. Jutro dočekijedu razbijene boce i žmuli, ničihove šlape, rigotine ispod šetondi i još par nojizdržljivijih koji budidu svit pijanin izvedbima hitova Azre i Riblje Čorbe.
Ipak, slika kojo odudaro od uobičajne je gužva isprid kioska od Gvaša. Svi čekodu novi broj Pučiške Kronike u kojoj su razotkriveni svi akteri afere kojo je tresla misto u zojno vrime.
Čo Pučiška Kronika na kiosku, čo vo? – sigurno se mnogi od vos pitodu...
Naime, osokoljeni izrazitom posjetom na internetu, uredništvo bloga odlučilo se za naizgled suludi potez: papirnato izdanje Pučiške Kronike! Ni bilo lako počet; za tiskat prvi broj udužili su se ko Grčka, molili i kumili na sve strone, čak je i don Tonči interveniro pod uvjetom da dobije svoju kolumnu, ko Kaćunko. To je somo pokozalo da će ovi tjednik bit jedna liberalna novina kojo će dopuštat slobodu mišljenja i rozličite perspektive.
Malo po malo, stvor je krienula. Širu pažnju javnosti Kronika je dobila ekskluzivnin intervjuon s mlodin misliocem D. Eterovićen, dobitnikon Nobelove nagrade za znanost. On je, naime, Nobela zasluži za svoju evolucionističku teoriju kojo je na primjeru pučiškega svita dokozo da su žene superiornije od muških. Bilo je tuol još zanimljivih novosti; od feljtona o pučišken rock and rollu, reportaže s prvega pučiškega Grand prixa Formule 1, porteta ličnosti koje su zadužile pučiški javni život itd.
Prvu veliku krizu, Pučiška je Kronika doživila nakon če su razotkrili veli skondal u općini koji se tico javnih natječaji. Ti broj je zabronjen, orgoni vlosti upadoli su u redakciju i pritili palicima, bubanicima i klietvima. Međutin, to je zabrana privukla pažnju USKOKA, a epilog je bila smjena korumpironih općinori. To je bila dovoljna satisfakcija ekipi Kronike i poticaj da nastavidu i daje.
Malo po malo, i poznato pera hrvatskega novinarstva su ponudila suradnju; Ante Tomić je svoju kolumnu „Klasa optimist“ priseli iz Jutarnjeg u Kroniku, Slaven Alfirević iz Slobodne pokrivo je Bročku ligu molega baluna, a puno mu je svita zamirilo da previše favoriziro simpatične fenjeraše Bilbao.
Puno je Pučišćanih doživilo novinarsku afirmaciju upravo kroz stranice Pučiške Kronike. Svoj kutak je dobi i Marko Cuzzi. Osim vremenske prognoze, njegove recenzije domoćih i stronih albumi postale su referentna građa za mnoge diskofile, a nike od njih su posli ukoričene u zbirku pod naslovom „E, vo je muzika, vo!“. Rino Mitar omiljen je i vrlo čitan novinar Kronike, a njegova posebnost je u temu če mu članci imodu somo jednu rič. Ne može se ne spomenut tajanstveni autor koji pod pseudonimom BCD već duže vrime zabavije i intrigiro čitatelje Pučiške Kronike svojin tekstovima koji poput skalpela prodiredu u tkivo društva.
Vraćomo se u prvi kadar, svi čekodu novi broj Kronike kod Gvaša koji svojin karakterističnin bezbrižnim korakom dolazi do kioska i stavije prvu tiražu na banak. Posli deset minuti, Kronike je nestalo. „I, sad čo?“, pito se Gvaš. Ništa, vraćo se nose na štekat od Pipota i nastavije razgovore o kandidaturi za pučiškega načelnika...

Alan Materazzi
Pucisca-bb @ 10:00 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
utorak, siječanj 12, 2010

Je da se koji put čini da nas već ni voja i da sad i manje tekstovih stavijemo... i točno je da smo nikud u jedanaestemu misecu razmišljali o zatvoronju Kronike... NIEĆEMO još... S obziron da smo otkrili kako postavijot i videote na kroniku sad smo doli i novu dimienziju blogu. Niećemo odustat jerbo će uvik nikuor imat ništor ča bi ti reć, bilo u komentorima bilo tako da lipo napiše tekst da ga službeno objovimo. Niećemo odustat jerbo je nojlagje i nojjednostavnije odustat, a zošto jednostavno kad može komplicirono, je tako?
A zošto vo sve pišemo? Ma, stvor je u temu da se u nediju 10.1.2010 navršilo dvi godine od prviega teksta na Pučiškon kronici. Nismo ti don stavijoli ništa iz objektivnih rozlogih, ali evo, u zakašnjenju od dvo dona da se malo podsjetimo kako je sve počelo pri dvi godine. Nakon če je oživotvorena ideja kojo nan je cilo vrime na pamieti i otvoren blog, prvo smo obavijestili svoje prijateje... onda su oni obavjestili druge... i tako se krug čitatelja kronike širi, a onda su se počeli pojavjivot i lanjski, pardon, vanjski suradnici sa svojin tekstoviman, slikamin i slično... Primjetili su nas i niki drugi portoli u "regiji" - isprva braconline.com.hr, a sad i bracnet.eu, a niki su nan čak uzimoli tekstove i stavijoli ih ko svoje po in niećemo sad činit reklamu, a zovedu se ozbiljnon novinon... Moramo reć i da su Pučišćani i nakon našega bloga odlučili otvorit još nikie blogove...neka, i to je u riedu.
Znote čo... Mi smo vuod i ovin putien van govorimo da ukoliko imote koji tekst, pismicu, sliku, video koji bi vridilo objovit na kronici, pošajte nan na cobonsbracute@gmail.com!
Ko i loni u vo isto doba zahvolili bi se svin vanjskin suradnicima koji su nan sloli svoje tekstove, slike, videote i prijedloge, svin vjernim čitateljima, bračnetu i svima koji su nan na bilo koji nočin pripomogli da vi blog proguro i vu godinu!
Eto, toliko za vu godišnjicu...

A još...

Uredništvo aka Čobanija
Pucisca-bb @ 11:43 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
Anketa
Kako ste zadovoljni litnim programom i događanjima u mistu?
Anketa
Koga simpatizirote od dvo Pučiško vaterpolo kluba?Anketa
Za koga navijete u Bročkon Ligi?
Anketa
Bi misto propalo ako bi se zatvori Jadrankamen?Anketa
Je čo maslin?

Anketa
Nojboja Pučiško stuorijica?Anketa
Bašta- uskrsnuće?!Anketa
Koliko se čiesto spojite na kroniku?
Anketa
Koji Brački portal vam je drazi?


Anketa
Koliko ste tekstova sa kronike pročitali?
Anketa
Smatrate li da bi stečaj bio kvalitetno rješenje za JK?Anketa
Dakle?