Kronika našega molega mista
UREDNIŠTVO
  • Chobon 1311
  • Chobon 1612
  • Chobon 1510
  • Chobon 2511
  • Ne odgovoromo na natpise u komentorima...Mi postavijemo i pisemo tekstove, a komentirote Vi..
Kontakt:
  • cobonsbracute@gmail.com
  • s obzirom na trenutni knockdown..imate mail za primjedbe,pitanja....
Anketa
na kronici komentirati mogu?


Rubrike
  • FOTOGRAFIJA TJEDNA
    Saljite svoje slike na mail kronike i jednom tjedno objavljujemo najzanimljiviju. Zahvahljujemo!
Sponzori
Blog - studeni 2009
utorak, studeni 24, 2009
NE, OVO NI TEKST OBO NOGOMETU... U biti je, ali niećemo obo rezultatima, strijelcima, nogometnin ligami itd... Ovo je tekst obo balunu koji igromo mi Pučišćani če smo u Zagrebu.
Kad si u mistu uvik znoš di ćeš izoć i ni probliem se noć s prijatejima (naravno, ukoliko uopće ih imo u mistu tih don). Nismo daleko jedni od drugih, a moš izabrat sastajalište između 5 kafićih koji su jedon od drugega udoljeni, a eto, stigo biš ih sve oboć u 10 minuti. Po ni potriba se vele dogovorat kad i čo. Moš u biti duoć kad hoćeš bilo di, uvik ćeš noć barienko nikoga da s njin popiješ kafu, pivu i porazgovoroš o svemu i svačemu (ili o ničemu, a o temu se razgovor može otiegnut...). Pa čak i za na balun i basket se ne tribo ništo puosebno dogovorat. Duojdeš na igralište po brž bude koga (ako ne bude, ideš na kafu). Ili ako živete u zapadnen dilu mista, možete s terace vidit je se isploti obuć u sportsku opremu i skalat se na ŠRC Talija.
U Zagrebu smo svi daleko... i ni ča stojidu blizu jedon drugemu i oni su daleko. Da bismo se sastali va se dogovorat, a ako želiš da se sastaneš sa više judi onda se to dodatno zakompliciro, po vi ne može onda i tamo, po vi  može tamo, ali ne može onda, a vi može onda, ali mu se ne do tamo itd...
Nadalje, Pučišćani nimodu niki zavičajni klub ko ča nikie veće sridine. Pučišćani nimodu ni niki kafić kojiega bi proglosili "svojin".
Nemuojte sad mislit da se mi Pučišćani u Zagrebu nikad ne sastajemo... Sastajemo se, ali u molin grupami. A u većin čoporima to se ipak može (bar zasad) jedino na balunu (ili na kojemu konciertu).
Sve se dakle svede na to da se skupimo barienko jedonput na šetemonu i odigromo uru vrimena baluna. Skupi nas se svaku sridu barienko dvanajstorica i zabocimo na balun i tuol činimo fintu da smo na igralištu na Toliji (kojo imo umjetnu trovu i pokriveno je šatoron i balun ti nieće uteć namo na velo igralište ili put puorta)... Igrali smo i pri nogomet u Zagrebu, ubocili bi se na ničikuov termin, ali vie godine to je uglavnon pučiško društvo u pučiškon organizaciji.

Eto, tako se mi Pučišćani sastajemo u Zagrebu, da se oznojimo, rečemo koju besidu na našen jaziku i zabijemo koji guol. Rezultati uopće nisu važni, važno je družit se. E sad... to je muško društvo, a ča ćemo sa ženskami? Di ćemo okupit pučiške ženske (i one koje se takvima osjećaju)?

Prekazi
Pucisca-bb @ 15:18 |Komentiraj | Komentari: 82 | Prikaži komentare
petak, studeni 20, 2009

Kampaniel ni četiri bota udri,
a težok je žvielto iz posteje skoči,
bez leroja, ko i pri pedesiet godišć.

Navuko je stori trliš,
kapju vina u butiliju nali,
uze priježicu kruha,
u bronziniću ol sinoć kupusa.

Motiku pod ruku i uza Dolac.

Tuče, plivi, kopo bez frmat.
Za jedanaijestu uru frmo,
izvadi mižiernu mariendu
i u hlodu marendo.
Puodne će kal te voja.
Ni kal pensot i računat.
Tuče, plivi, kopo bez frmat.
Za pietu uru doma grije.
Žena mu večeru parićo.
Izi, napije se,
puot cidi niz čelo, ni čo…
Vajo u posteju puoć…

A znon da će duoj don
Kal ćedu četiri bota udrit,
a trudan pučiški težok
nijeće iz posteje skočit…

autor: Zorana Geržinić
Pucisca-bb @ 07:39 |Komentiraj | Komentari: 75 | Prikaži komentare
četvrtak, studeni 19, 2009

Naziv ovie fotografije je "Ukazanje huligana u spitfajerici koji meće stinju - tehnika: voda na salveti"
Autor poznat redakciji...
Pucisca-bb @ 10:00 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 16, 2009
"Jeste pobroli?"
"Jesmo!"
"A je imo čo maslin?"
"A ni zla..."


Ma diguol da si bi u mistu vie pasone dvi sedmice uvik bi te koguod pito "Jeste pobroli?" Za nos iz "emigracije" bi odma pitali: "A si to duošo pomoć obrat masline?". I sad ča ćeš puoć čo drugo odgovorit osim "Je!", a posli griedu već navedena standardna pitanja. U svakom slučaju, otkriću teplu vodu ako van rečen da je sve u znaku maslin... S obzirom da se uz  rivu u badnjima močidu masline u muoru, brž boje da rečen da ću otkrit slonu vodu. E neka!
Priko dona ako već ne rodite onda ste u maslinami, a suboton su svi po maslinami... Gor no cesta prima Rotu je skoro ko Gajeva ulica - parkiron auto do auta...a ako završite brat navrime i spustite se u misto imote scenu iz filma "Ja sam legenda" - nikud nikoga.
I onda duojde subota navečer i izojde se vonka. Vie dvi subote če san bi dol bilo je poprilično veselo. Izlazi se standardnim tijekom: nojpri u omiljeni kafić (bilo u Našu malu kliniku, bilo u Dragana - koji imo bit da organiziro UFC turnir uskoro jerbo nuol na štekatu već grodi "oktogon"), a onda u Monte Carlo - Živa muzika (gospodin Klein voli živu muziku... i žene) i alkohol.
A u nediju popuodnie možeš dobit na tumbuli, po ti svi ovi nezadovojnici ča nisu dobili vičedu "Hol u Zagreb!"
Ča se maslin tiče, tuol će se priča nastavit kad se puočne nosit tie puste vriće gor na uljornu i to sa pitanjen: "Koliko ti je posto izbocilo?". Ali brž ćedu više o temu znat ovi sa Instituta za društveno kretanja i gubljenje vrimena - posebice poznati agronomi, Talijonac Giovanni Sachetti i čeh Pavel Mastrinka te Albanci Bërë Nagrani i Skupja Pöpödu.
Toliko zasad o maslinami... A vo izvješće nastavijen sa sporton. Ovuod ću ubocit baskijski kantun i solinski šank jerbo se odigro 3. pučiški derbi na Toliji, po je nazvon "El Talico"... Sexy Flexy Bilbao je pove vrlo rano. Bustamante je do guol škinon (!) na nabijen balun iz kornera. Slična situacija i s drugin golon - balun nabijen iz kornera i Bustamante podmeće nogu - 0:2 ... Bezma zabije za 0:3 i priča izgliedo rišena. Jakov onda smanjije na 1:3... Možda se tuol muogla utakmica i okrienut, ali Niđo zabije za 4:1 i minutu pri kraja s igročen-golmanon Pleština uspije zabit jedino za konačnih 2:4. Druga ovosezuonska pobjeda Bilbaa i četvrti uzastopni poraz Marin Uniteda.
I kakuov bi to bi pregled novosti kad nakon sporta ne bi bilo vrijeme... E po vrijeme je da jo zgotovin ovi tekst a vi puočnete pisat komentore!

čobon 1510
Pucisca-bb @ 20:32 |Komentiraj | Komentari: 22 | Prikaži komentare
nedjelja, studeni 8, 2009
BASKIJSKI KANTUN #2 - počelo je jako loše...

Kad san bi duošo na igralište vidit koji je rezultat na poluvremenu utakmice Sexy Flexy Bilbao - Viver Dol onda san se misli oću čo napisat na vi baskijski kantunić. Gosti su vodili sa 3-0 i baskijska "žuta puodmuornica" je poprilično potonula. Nedostatak standardnega golmana Mrtuorija (svima nami dobro poznatega) natiro je Baske na preslagivanje tako da je na guol sto Paul Bažo. Nadalje, fali je i Iskusni. Da je to bilo medju lošijima poluvremenima govori i činjenica da je izostala standardna grinta. Čak je bilo i komentorih okolo da je Bilbao vjerojatno nojlošija ekipa u ligi. Autor vega teksta je čak odluči dvo tri puta udrit na koš. Medjutin, muomci su drugo poluvrime odlučili stisnut. Umisto Paulota, koji je krienu u polušpicu, na guol je sto Bustamante i krienula je tzv. igra golman-igroč. Vrlo rizično, ali virujte mi, ni se imalo čo za izgubit. Tuklo se od svukud, niki udarci su faliveni za "dz", ali jedon put je moralo uć. Na jedon udarac Bustamantea moli Bezma je postavi nogu nikud metar od gola i skrienu balun prima golu privarivši tako dolskega golmana. 1-3... ajde, barienko guol. Medjutin, Baski se nisu još pridoli, nastavili su napadot. Dvi minute pri kraja Bažo, koji je konačno duošo na svoju poziciju, zabije i drugi baskijski guol. Podiže se adrenalin i noda rieste. Staje basket i gledomo utakmicu ne više priko oka nego sa zanimanjem. Baski napadodu i 30 sekundi pri kraja jedon Bustamanteov udarac odbije se od jedniega obrambenega igroča i varo golmana Dola. 3-3! Opće oduševljenje na terienu! Baskijska "Žuta puodmornica" je iznerala na površinu. Čak je bila šansa za potpuni preokret medjutin, jedno dobro dodavanje 6 sekundi pri kraja ne prihvaćo Mirko i balun biži u aut. A ko zno ča je muoglo bit, Doljani su bili u popriličnemu nogdaunu.  Medjutim, vi buod je velik ko kuća. Doljani uopće nisu loša ekipa, a povratak s 0-3 na 3-3 je popriličan uspjeh.
Baski slavidu nakon 3-3
Od našega zojnega "Baskijskega kantuna" (rekli su mi da in se ne svidjo deminutiv"!) pasala su 4. kola. Nakon ča su bili slobodni drugo, u trećen kolu unatoč vodstvu od 1-0 protiv aktualnega prvoka Konobe Tomić (guol je do Niđo), Bilbao je izgubi 1-6. Dakle, ista priča ko u prviemu kolu protiv Fortune, vodstvo, po onda izgubit, somo ča je protiv Konobe Tomić bi popriličan raspad sistema. No, to su bile i dvi nojjače ekipe, a već u 4. kolu Sexy Flexyji su gostovali u Sumartinu. Tamo je bila obrnuta priča. Domoći su poveli, ali su Baski napravili preokret. Dvo gola Mirkota Mačora, jedon Bezme i jedon Rinota Prijevića za pobjedu od 4-1. Imo bit da Bilbao boje igro kad olpočietka puočne gubit...Nakon 4 odigrone utakmice SF Bilbao imo 1 pobjedu, 1 neriješeno i 2 poraza i drži 8. misto u ligi (uosmi su bili i loni).

SOLINSKI ŠANK #2 - vajalo bi "ispeć" koju pobjedu

Marin United je u negativnon seriji. Nakon pobjede u drugen kolu protiv Siedmega Neba (trenutno treće ekipe u ligi) uslijedili su porazi u Stivanu (2-3), doma protiv Bola (1-7) te poraz u Nerežišćima protiv Fortune Povlja (3-5). Raspored in ni lagan. Dvi od vie tri ekipe od kojih su izgubili loni su sudjelovali u playoffu, Fortuna je ovie godine pojačona, a i Boljani su čvrsta ekipa. Zasad je Marin United na 12. mistu sa 3 boda (pobjeda i tri poraza). Ekipi sa Solin su, dakle, nasušno potribni bodovi i izlazak iz negativne serije. A uostalom, tek je piet kolih iza nos. Ekipa je praktički nova, neuigrona, ali virujemo da ćedu to stratezi Mirko i Mrtuorij (rodjok od baskijskega golmana) dovest u red. A di trožidu izlaz iz negativne serije... čitajte daje

GRADSKI DERBI

Iduću nediju očekije nas treća službena utakmica između Baska i ekipe sa Solin. Još nismo nošli naziv za ti derbi ko no El Classico i Merseyside derby, ali pašće viemu pučiškemu svitu čaguol napamet (ko vas ne znon) Marin United, ko ča smo rekli, nasušno tribo bodove za izlazak iz crne serije. Sexy Flexy takodjer tribo bodove. Kad se puočne s dvo poraza (makar i od dvi nojjače ekipe) va nadoknadjivot izgubjeno če pri. Naravno, isto vridi za Marin United. U svakon slučaju, očekuje nas interesantan dvuoboj. Spomienmo da će to osim dvuoboj dvo Mrtuorija (ukoliko vi stariji ozdravi do tad), to bit i dvuoboj dvo brata - Rinota i Ivana Prijevića.
U dosadašnjim dvobojima izmedju vo dvo kluba rezultat je neriješen - obe ekipe imodu po pobjedu i to s istin rezultatom. Dakle, pruošle sezuone su se vie dvi ekipe susrele već u 1. kolu. Tadašnja Pizzeria Marin dobila je Baske 5-2. Golove za pobjedničku ekipu doli su Juoze Lav, Marin, Pleština, Vinko Lepi i jedon autoguol nikiega od Močkovih, a za porožene Milan Pomagačo i Niđo. Petnajst kolih posli, Baski su uzvrotili iston mjeron. Četiri gola Niđota Guerrierija i jedon Nikole Bustamantea za identičnih 5-2 (za Pizzeriu su golove doli Šunjić i Marin).
Dakle, komu će pripast 3. derbi napodan Bračute (ili kako ga već nazovete)? Vidićemo...
Pucisca-bb @ 20:57 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 2, 2009
Plavi Kabel - 14 Palmi (live)

Za snimke s legendarnog koncerta Plavog Kabela održanog u pučiškom kinu 4. siječnja 1998., dugo se vremena vjerovalo da su zauvijek izgubljene. Međutim, nedavno je Pučiška Kronika došla u posjed originalnih analognih traka s tog događaja i sada je vrijeme da taj historijski dokument podijelimo s javnošću. Originalne vrpce digitalno su remasterirane i očišćene, a vama se na ekskluzivni download nudi 14 palmi, obrada pjesme Daleke Obale. Inače, u planu je i izdavanje dvostrukog live albuma "Plavi Kabel - Live im kino", a do tada uživajte u singlu 14 palmi tako što ćete slijediti navedeni link i odabrati opciju "download" za skidanje ili "play" za slušanje.

http://www.box.net/shared/dtl8dzes50
Pucisca-bb @ 08:34 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare
Anketa
Kako ste zadovoljni litnim programom i događanjima u mistu?
Anketa
Koga simpatizirote od dvo Pučiško vaterpolo kluba?Anketa
Za koga navijete u Bročkon Ligi?
Anketa
Bi misto propalo ako bi se zatvori Jadrankamen?Anketa
Je čo maslin?

Anketa
Nojboja Pučiško stuorijica?Anketa
Bašta- uskrsnuće?!Anketa
Koliko se čiesto spojite na kroniku?
Anketa
Koji Brački portal vam je drazi?


Anketa
Koliko ste tekstova sa kronike pročitali?
Anketa
Smatrate li da bi stečaj bio kvalitetno rješenje za JK?Anketa
Dakle?