Kronika našega molega mista
UREDNIŠTVO
  • Chobon 1311
  • Chobon 1612
  • Chobon 1510
  • Chobon 2511
  • Ne odgovoromo na natpise u komentorima...Mi postavijemo i pisemo tekstove, a komentirote Vi..
Kontakt:
  • cobonsbracute@gmail.com
  • s obzirom na trenutni knockdown..imate mail za primjedbe,pitanja....
Anketa
na kronici komentirati mogu?


Rubrike
  • FOTOGRAFIJA TJEDNA
    Saljite svoje slike na mail kronike i jednom tjedno objavljujemo najzanimljiviju. Zahvahljujemo!
Sponzori
Blog - travanj 2009
četvrtak, travanj 30, 2009

Na uporno inzistiranje čitatelja koji su nan već zatrpoli mailbox sa svojin zahtijevima, Čobani napokon otkrijedu svouj dugo skrivoni identitet..
S liva na desno: 1612, 2511, 1510, 1311.


Zdravi i veseli bili!!
Pucisca-bb @ 20:38 |Isključeno | Komentari: 88 | Prikaži komentare
Evo, malo vedrije teme, za promjenu. Sinoć je čobanija (ono trojica koji su u Zagrebu) pohodila  humanitarni konciert u Tvuornici. Konciert je organizirala udruga Pravnik za pomoć udruzi Krijesnica koja se brine za djecu oboljelu od malignih bolesti. Ti konciert je imo važnost i za Pučišćane jerbo su na puozornici svirali troje Pučišćanih, tako da ih je duošlo poslušot izmedju ostale publike i 30 Pučišćanih! Konciert je po običaju kasni uru vrimena (va da se skupi svit, ča ćeš) i onda se na pozuornici pojovi pučiško-riječki Beatles Revival band, u kojemu su dvoje pučišćanih. Frontmen Erik Malnar na gitari i Josip Radić na basu. Šćeta je ča nisu veće durali, ali odsvirali su dobro i veselo. Nakon njih pojovi se bend Gretta (u njemu ni bilo Pučišćanih), a posli njih je atmosferu još veće podigo riječki (ali i pučiški) Belfast Food di je takodjer sviro Erik. Irski folk je po prirodi vesel po je i publika onda postala još veselija.
Ljubitelji tvrdjega zvuka mogli su posli Belfastovaca uživat u Divljim Jagodiman i majstorijama njihovega gitariste Zele Lipovače (ni ni u Divljim Jagodima bilo Pučišćanih).
Ko šećer na kraju duošo je Neno Belan (iliti po pučiški Belon) i Fiumensi, tako da je zatvoren pučiški krug na temu konciertu. Pučišćani su bili na počietku, sridini i na kraju.
Lipo je bilo vidit njih svih na pozuornici, a lipo je i da se pučiška omladina u Zagrebu u velikon broju skupila na jedno misto i zabavila.

čobon1510
Pucisca-bb @ 15:40 |Isključeno | Komentari: 18 | Prikaži komentare
utorak, travanj 28, 2009

Vidimo iz priloženega da ste poprilično nabrijoni na ovie izbore. Pa evo, znomo da volite stiskat ovie ankete za glasove po ćemo van stavit nojaktualniju anketu momentalno, ono ča van ne do da spite, ča vas konstantno drži vuod na kronici i radi čega smo svi skupa opterećeni (ko više ko manje)...

Dakle, evo popis kandidatih za načelnika (i zamjenika) na nadolazećin izboriman (abecednim redoslijedom):

- Miro Bauk / Leo Vrandečić (SDP/HNS)
- Marino Kaštelan / Alen Parunov (HDZ)
- Jurica Martinić / Stjepan Eterović - Grikula (nez)
- Ivica Nižetić / Božidar Eterović (nez)
- Slaven Puljak / Ivica Orlanidini (nez)
- Gordana Vrandečić Šilo / Vjekoslav Eterović (nez)

Takodjer, evo van i popis listih na izborima za općinsko vijeće (abecednim redoslijedom):

HDZ - Paul Mimica, Alen Parunov, Joško Vrsalović, Toni Eterović, Tihomir Eterović, Nađan Galinović, Doris Martinić Antičević, Ante Goić, Zoran Kaštelan, Ratko Orlandini, Petar Trevižan

HSS - Ivan Eterović, Stipe Galinović, Žarko Antičević, Sana Martinić, Radoš Kaštelan, Petar Eterović, Dasen Radić, Mladen Jašić, Matko Eterović, Josip Martinić, Petar Eterović

HSP - Ivo Plastić, Danica Plastić, Josip Mladinić, Vesela Martinić, Mate Martinić, Vinko Plastić, Josip Nižetić - Bona, Jurica Radić, Boris Bauk, Antonela Trutanić, Josip Eterović

Nezavisna Lista  - Stjepan Kusanović, Tino Jerčić, Ivo Ivelić, Ante Kuzmanić, Ante Jerčić, Edo Ivelić, Marko Kusanović, Bepi Arbunić, Marko Buvinić, Đuro Mihovilović, Ivica Ivelić

Nezavisna Lista - Slaven Puljak, Ivica Orlandini, Josip Eterović, Ivo Puljak, Ljiljana Martinić, Josip Marendić, Nikola Elač, Fanda Hervas, Ivan Vrandečić, Vojmir Kačić, Lucija Puljak

Nezavisna Lista - Ivica Nižetić, Božidar Eterović, Josip Vrsalović, Stjepan Vrandečić Mrtorij, Nikola Eterović, Robert Eterović-Grikula, Deni Marčić, Emil Martinić, Jurica Orlandini, Tihana Galetović, Pero Vrandečić

Nezavisna Lista  - Gordana Vrandečić Šilo, Dalida Mihaić, Marica Kamber, Ivan Pivčević, Ana Eterović, Vjekoslav Eterović, Sanja Orlandini, Jelena Orlandini-Bratić, Ivona Radić, Marina Martinić, Smiljan Vrandečić

SDP/HNS - Mirko Bauk, Stjepan Martinić, Marija Martinić - Pipica, Vinko Drpić, Zoran Mihaić, Mladen Stipičić, Deana Radić, Dinko Ivelić, Ivica Šćepanović, Toni Martinić, Matko Martinić

Ankete za oba izbora su van na livon stroni...
Ne znon koliko vridi da van govorimo da budete kulturni u raspravi, (lako je nami cenzurirat), ali APELIROMO na pristuojnost  .

Srdačan pozdrav
Pucisca-bb @ 15:50 |Isključeno | Komentari: 217 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 20, 2009
I dokle je u Pučiškon ligi tek počelo "glogojit" Bročka liga je duošla do svojega vrhunca. Završi je regularni dil lige i prid nami je doigravanje. Za nikie ekipe to znači odmor, ali za šiest nojbojih počinje buorba za medalje.

KAKOVE TO SAD IMO VEZE S PUČIŠĆIMA?

Jedini pučiški klub u plejofu je Pizzeria Marin, prošlogodišnji viceprvok. Medjutin, s obzirom na puno kiksevih u drugon polovici sezuone Pizzeria će jako tieško ponovit prošlogodišnjih uspjeh. Za trenutno četvrtu ekipu Lige naslov prvaka je praktički nedostižan, ali zato je treće misto i brončana medalja još uvik dostižna.
Pizzeria je prvi dil sezuone završila sa 18 pobjedih, 2 neriješena i 8 porazih (od toga 7 u drugon polovici sezuone). Suma summarum 56 punti. Nojefikasniji je u ekipi bi Mladen Šantić sa 35 golovih, Marin je do 30, Pleština 20, Vinko Lepi 13, Ivan Prijević 11, Jozo Lav 8, Nikola Šunjić 7, Bezma 3, i po guol Ivan Poklepović i Jasmin Sinovčić.

A ČA JE SA SF BILBAON?


Ča se tiče SF Bilbaa, Baski su sezuonu završili na 8. mistu sa pristojna 44 boda. U 28 utakmici imali su 14 pobjedih, 2 neriješena i 12 porazih. Imali su i šansu za ulist u playoff, ali par nesretnih porazih ih je udolji od njega. Nojboji strijelac ekipe i ovogodišnji dobitnik baskijske kopačke je Mirko Mačor koji je postigo 13 golovih. Do zojnega kola bilo je tuol nikoliko igročih koji su mogli odnit tu laskavu titulu. U Nerežišćima u zojnen kolu Mirko je do guol više od Nikole Bustamantea i tako osvoji  nagradu za nojbojega strijelca. Nikola  je dakle do 12 golih, a Milan Runje i Nikola Guerrieri doli su po 10 golovih. Jakov, pojačanje iz Pizzerie do je 9 golih,  Paulo 5, Rino Prijević 4, a Mrtuorij, Vedran Šilo i nojiskusniji igroč Bilbaa, Ivo Loje Iskusni doli su po guol.

A JE JOŠ KOJI PUČIŠĆANIN DI?

Dakako, imo još Pučišćanih u doigravanju. U  trenutno drugoplasironon Fortuni igrodu Peđa, Boriša i Tuoni File, a u trećeplasironon Nevieri igro Kale. U vodećon Konobi Tomić isto tako broni Vili Mihaić.

E, I ČO SAD?

Tablica Bročke lige prid doigravanje izgliedo ovako:
Konoba Tomić imo 39 punti (dakle, pola od 78 puntih ča su ih osvojili tijekon sezone), Fortuna  Povlja 34 (67), Nevera 31 (62), Pizzeria Marin 28 (56), Takmac Selca 27 (53), FF Arguola Bol 26 (52).

Konoba Tomić je glovni favorit. Kroz sezuonu su pruošli bez poraza i sad imodu 5 punti prednosti isprid drugoplasirone Fortune. Djeluje nedostižno, ali jedon poraz opet zakompliciroje buorbu za naslov koji će bit dodijeljen krajen maja u zojnen kolu. Prima rasporedu u zojnen kolu ćedu se srest Konoba i Fortuna i možda će to utakmica odlučit prvoka (dakako, ako Konoba doživi prvi poraz u nikuon utakmici pri).
Pizzeria će prema rasporedu igrat redom: gostovanje protiv Fortune, doma protiv Takmaca, onda gostovanja protiv Neviere i Konobe Tomić i u zojnen kolu doma dočekijedu Arguolu. Iako je naslov nedostižan Pizzeria će ipak igrat važnu ulogu u buorbi za prvoka Broča, a ni brončane medalje nisu neuhvatljive.

Više o playoffu morete noć na www.bracka-liga.com (imote link tuol na desnon bondi), a Sportska kronika će pratit doigravanje (i za to imote link na desnon bondi).

čobon1510
Pucisca-bb @ 15:23 |Isključeno | Komentari: 247 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 15, 2009
Ekskluzivno - u rukami držimo pruostorni plon općine Pučišća


Vi CD je vih don imo u Pučišćima veću nakladu od albuma Mate Miše Kovača... Ča van se čini?

Virujen da je već dosta svita u mistu duošlo u posjed tie "platinaste ploče". S obzirom da su slike velike i prikoračijedu limit kojo naša skromna galerija može podnit u galeriji će bit tek dvi slike (mapa užega dila našega mista i ceste), a za mapu cile općine ćemo van dat link. Dakako, to je tek 30-ak MB podataka od ukupnih 430 MB na cedeju naslova "Pruostorni plon 08/09".

Kopipejstajte link gori u brauzer i to je to...

http://img19.imageshack.us/img19/9582/puckpii091akoristenjein.jpg

http://img404.imageshack.us/img404/2135/puckpii09506ortofotogp.jpg

P.S. aje, provojte držat moguću raspravu u civilizironin granicama, da ne moramo posiezat za nedemokratskin metodamin...

Unaprijed zahvalan
čobon1510
Pucisca-bb @ 14:24 |Isključeno | Komentari: 92 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 8, 2009
Pučiška Kronika u suradnji s Institutom za društvena kretanja i gubljenje vremena donosi rijetke fotografije Pučišća i Pučišćana iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nadamo se da će vaše iznenađenje i zanos biti jednaki našemu kad smo prvi put vidjeli ove fotografije. Također, u komentarima nam slobodno pomognite identificirati osobe s fotografija. Uživajte!


Tko želi znati više - www.corbis.com
Pucisca-bb @ 15:11 |Isključeno | Komentari: 41 | Prikaži komentare
Anketa
Kako ste zadovoljni litnim programom i događanjima u mistu?
Anketa
Koga simpatizirote od dvo Pučiško vaterpolo kluba?Anketa
Za koga navijete u Bročkon Ligi?
Anketa
Bi misto propalo ako bi se zatvori Jadrankamen?Anketa
Je čo maslin?

Anketa
Nojboja Pučiško stuorijica?Anketa
Bašta- uskrsnuće?!Anketa
Koliko se čiesto spojite na kroniku?
Anketa
Koji Brački portal vam je drazi?


Anketa
Koliko ste tekstova sa kronike pročitali?
Anketa
Smatrate li da bi stečaj bio kvalitetno rješenje za JK?Anketa
Dakle?