Kronika našega molega mista
UREDNIŠTVO
  • Chobon 1311
  • Chobon 1612
  • Chobon 1510
  • Chobon 2511
  • Ne odgovoromo na natpise u komentorima...Mi postavijemo i pisemo tekstove, a komentirote Vi..
Kontakt:
  • cobonsbracute@gmail.com
  • s obzirom na trenutni knockdown..imate mail za primjedbe,pitanja....
Anketa
na kronici komentirati mogu?


Rubrike
  • FOTOGRAFIJA TJEDNA
    Saljite svoje slike na mail kronike i jednom tjedno objavljujemo najzanimljiviju. Zahvahljujemo!
Sponzori
Blog - srpanj 2009
nedjelja, srpanj 26, 2009

Iako bi se po naslovu dolo zaključit kako je čobanija bila u Solinu, to uopće ni istina. U pijetak večer smo bili na Solinima, prekrasnen dilu našega molega mista čihuov je dugo sakriveni potencijol napokon duošo do izražaja.


Zamamni miris janjetine, čevapi, kobasic i inih deliciji širi se sve do puorta, po smo noson za kruhon išli vidit ča se to dogođo, i bome ostali ugodno iznenođeni brojen judi kojie smo zatekli od popularnega Prola po sve do vaterpolo igrališta. Duojam je bi da se cilo misto, none, nuonoti, roditeji i dica, domoći i furešti, sjatilo na Solina.Počela je Solinsko večer, izvrstan odgovor Solinjani na Ribarsku večer u Puortu, o čemu je Pučiška kronika već izvijestila. Uza živu glazbu popularnih Katice i Domine i taktove dalmatinskih pismi, te uz fine zalogoje kojie su u Caklienki parićovali dokozoni kuogoti u poslu – Dario i Lino uz pomoć ostalih, večer je lagano klizila u nezaboravno družienje svih pučišćanih na Solinima, če je donedavno bilo tieško i zamislit, a kamoli organizirat. Krise (mesnica Krise) i Jure (market Sanja) osigurali su „infrastrukturu“ a da svit ne bude žiedan pobrinula se, a kuo drugi nego ekipa iz Marina (Pizzeria Marin).

U odličnen raspoloženju uplovilo se u novo Solinsko jutro.

 

E to jutro (subota) u 10.00 uri počela je radna akcija čišćenja Solinskega akvatuorija, od Prola do vaterpola, u organizaciji više institucijih u našen molen mistu, pri svega Turistiške zajednice i Općine a pod geslon "Protiv nasilja" u spomen na tragično preminulog Luku Ritza. Akciju su donacijima i financijski pomuogli obrtnici, trgovci i privatnici u organizaciji prof. Antona Matkovića.

Petnaiestak ronioci iz Ronilačkega kluba „Nautilus“ i Udruge dragovoljaca HRM iz Splita, Ronilačkega cientra „Big Blue“ iz Bola, Ronilačkega kluba „TimScuba Diving“ iz Novega Sada i, kako su nan u šoli rekli, Ronilačkega kluba „Profundish“ iz Pučišć (uz moto „Ribe, raci, janjci i prstaci“) nerali su dobre 3 ure i sa dna Solinske vale izmećoli automobilske gume, felge i akomulatore, raznorazno caklo, žice, tondine, plastiku i svo drugo smećie. Interesantno je da je nojmlaji ronilac bi iz Švedske, 13 godišć stor Adam Enbom u pratnji oca.

Za pofolit je sve koji su duošli pomoć, jude u kaićima, pučiške vatrogasce i komunalce za tehničku potporu i jude i dicu koji su sa rive pomogali vadit vriće kojie bidu šototajeri napunili onin ča umore nikako ne pripado. Posebno veseli entuzijazam s kojin su svi koji su bili prisutni rodili. Uspjeh akcije podstreh je za daljnje i slične aktivnosti, a Pučiška kronika će i daje bit medijski pokrovitelj.

Solinska večer i jutro ovin su bili zaključeni, ali nikako gotovi, i sa nestrpljenjen očekijemo daljnje korake u unapređivonju kvalitete života u svin djelovima Pučišć. 


čobon1612

Pucisca-bb @ 23:35 |Komentiraj | Komentari: 155 | Prikaži komentare
petak, srpanj 24, 2009

Sutra počinje akcija pod nazivom “Sportom i glazbom protiv nasilja”. Cilj akcije je sprečavanje nasilja u Pučišćima i odgoj mladih. Do sada uključili su se mnogi mještani, sportaši i glazbenici. Akcija traje od 25.07.2009 do 06.08.2009.  Kroz te dane u mjestu biti će mnoga događanja vezana uz sport i glazbu a sve u znaku protiv nasilja.Ujutro 25.07. počinje akcija čišćenja podmorja koju će obavljati petnaestak profesionalnih ronioca a navečer će se odigrati tri vaterpolo utakmice. Do sada uključilili su se slijedeći glazbenici i sportaši:

 

-         Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća sa svim svojim programima

-         Brod "Plovimo Hrvatskom uz hrvatsko" sa glazbenicima Gazde, Antonija Šola, Večernja Škola.

-         Jazz-swing sastav "Cute" iz Zagreba-Brački festival

-         Limena glazba Brasscuta

-         Klapa Volat

-         Rock klub Pučišća

-         Glazbeni sastav Veselje

-         Belfast Food

-         Puhački orkestar

-         Orkestar gitara

-         The Engineers

-         Davor Radolfi

-         Vaterpolo klub Pučišća sa utakmicama VK Omiš, VK Ploče, VK Korenat, VK Kaštela

-         Profesionalni ronilački klub

-         Badminton turnir Pučišća

-         Šahovski turnir

-         Nogometna utakmica

-         Predstava za djecu i mlade "Pinokio"

-         Pučiške ljetnje igre

 

Inicijatori i organizatori akcije su Međunarodna glazbena škola Pučišća, TZ Pučišća i Udruga “Hrvatska kulturno umjetnička baština”,uz podršku Općine Pučišća , obitelji Ritz i poduzeća Fed Zg.

U crkvi Sv.Jerolima u nedjelju 26.07. odražat će se propovijed protiv nasilja.

Molimo sve mještane i turiste koji se u tom periodu nalaze u Pučišćima a imaju ideju i volju uključiti se na bilo koji način da nam se jave u ured TZ Pučišća-(633-555).

Pucisca-bb @ 20:59 |Komentiraj | Komentari: 33 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 20, 2009

Eto, popuodnie na Sv. Roku (ne tunelu, brate, nego na plaži!) i zalegli ko tuljani i čo sad... Palo napamet nikome da bi bi ried da i vie godine "krstimo" muore sa još jednon partijon dubicigina. A probliem je ča baluna nimo... a čo sad... ništa, drugi put ga va donit sa sebon. Ma ujedonput, eto jedon baluncin pluto blizu kraja... Asti stuo, interesantno. Je to mogućie da se nošo baluncin kad ti tribo? Onda smo promislili da je to siguro ni navodni morski pas (koji je navodno vidjen u konolu) boci ješku da nas ulovi. I kad smo već duošli do baluna bi bi ried da njegujemo tradiciju i održimo ti turnir u dubiciginu. Pruošle godine, na turniru 6 raci različitih noravi pobjednik je bi jedon iskusni momak sa inicijalima I.V. Ma znote koji je to, ča ću van sad puoj govorit, niko takvo iskustvo nimo. Ovie godine, prijovjena su četiri natjecatelja tako da smo mogli imat somo Turnir 3 race 4 noravi (bila su dvo od iste race, ali različite noravi). Troje od tih četvero su sudjelovoli na prošlogodišnjemu turniru, a medju njima i prošlogodišnji pobjednik s motom: Dubicigin to sam ja! Četvero mladićih izošlo je na megdan bez prevelikih pripremih. Još pod prijetnjom eventualne prisutnosti navodnega morskega pasa odigron je turnir. Prvi je ispo autor ovih redaka. Prvo runda je bila brza, a ni drugo ni bila ništa sporija. Idući je ispo koliega čobon2511 (prošlogodišnji viceprvok) i osvoji bruoncu.
Finale je bilo svojevrsni "sukob generacija", sukob iskustva i novajlija. Prošlogodišnji pobjednik, iskusni I.V. protiv novajlije u turniru, J.B.-a. Omjeri na kladionicama su bili na stroni iskustva, medjutim, prvok je skinut s trona. I.V. je nakon 4 izmjene udarca krivo odigrao forhend i lopta je neizbježno pala u more. Tako je trofej nojbojega dubiciginaša na Sv. Roku pripo J.B. i za ovu godinu se seli sa Goja na Ratac.

čobon1510
Pucisca-bb @ 13:29 |Komentiraj | Komentari: 71 | Prikaži komentare
nedjelja, srpanj 12, 2009
Ni pučiško lita već nisu ko če su bila.

Namisto bloženega mira na koji smo navikli svih ovih godišć, evo je i u našen pajizu poče kurbin pir. Turističko sezona. To je šušur, pokora, lumbrdoje se do rano, a ti če su duošli – da van je vidit na čo to liči... Muški pocrnili ko da su svo vrime u petrodi, a svaki je isti sa nuon frizuron. Nimo već a la marinero, bidan je Šilo moro naučit kako se činidu tie "bekemice" i sad je u Radie svako jutro u fili za kupit gela.

A tek ženske! Svakon su sise ko domoće dinje (za reć pravo, imo hi i drugih frutih), a od pustih guzic ne vidiš mudonte. To je, svitu, čudo jedno! A di su bile do sada?

 Vragu i turističko zajednica i ko je izvento! Lako da je somo to, nego sad i koncierti, po čas diđiej vi, po diđiej ni. Onda parti ujutro, parti pri plaže, parti posli plaže, parti pri večere, parti posli večere. Nikad kraja, nimo dona odmora u šetemoni. Pasat štrodu, a ne ugazit kojega izrigonega ili posronega turista če spi, e to je pothvat! Ajde, sad barienko imomo katamaran svaki don za Split i iz Splita, ali če će ti to kad ti za duoć od hotela do općine tribo petnaest minuti?!

Reko je bi jedon: „Vragu vi i vaše devize!“

Sad su se i svi kafići u mistu osilili, kafa 20 kun, piva 40. U piceriji na Solina se već ne korodu ko će plotit turu. Tieško ćeš već i noć normalno piće, nego somo niki kokteli, oš suncobran, oš slamku. Šala je štekat sa ljuljačkima zamini sa baldekinima i kušinima, umisto Kamenega cvita sad rodi Tantra Lounge Shalla.

Imo i u Pučišća pametnega svita koji se domisli kako iskoristit vi burdil. Jadrankamen je u kovima otvori disko klubove i ovi če su do sad bili na stroju, sad nosidu tacne i kidodu korte na ulazu. Niku večer je bi „Industrial rave party by DJ Tieško“, a u Kupinovoj se parićoje konciert pod nazivon Kamen, mramor i željezo.

 Tako nan i tribo kad smo svaku godinu žugoli kako se ništa ne dogođo i nimo života. Sve je poskupilo, stariji svit ne more spat, a omladina je zbunjena jer ne znodu di ćedu pri, na Magazin ili na Guettu?

Dosta je poznatega svita po mistu. Svi su se brzo sprijatejili sa domoćima.

„Zdravi bili, gospon Mote!“

„I veseli, šjor Gotovac. Kako je žena, je se kupo?“

 Naše je misto posjeti i Modni mačak radi kojega je nojveće obidih izgorilo jer bi se žene fermale s njin popričat obo veštima po bi zaboravile na juhu. Aleksandra Grdić je obavezno na kafi svaki don na Solina, a Severini se ne sviđodu kukumari i salota če se prodojedu u Studenca, po sad kupuje u Hunčanjanina. Svima je drogo da se odlučila udat u crikvici na Botku, govori da joj se sviđo atmosfera, a i posli ni daleko sala na Novoj rivi.

Svitu, ko će vo izdurat?! Brž ćemo na zimu imat čaguod mira, a ko zno, brž se i tada nikor siti napravit skijalište na Vronji ried... Ajme nami!

 Oleg Puntiželov

Pucisca-bb @ 21:53 |Komentiraj | Komentari: 130 | Prikaži komentare
subota, srpanj 11, 2009
Detolj sa jučerašnje fešte. Provi kuogoti u poslu. Bilo hi je još okolo i svaka in čast na odlično obavjenemu poslu. Zasjenili su i Vetmu svojin angažmanon..
Pucisca-bb @ 21:28 |Komentiraj | Komentari: 35 | Prikaži komentare
petak, srpanj 3, 2009


29. zunja (lipnja po staropučiškome) pruošle godine objovili smo tekst o Mahrincu (http://pucisca_bb.bloger.hr/post/mahrinac/881534.aspx) - pročitajte ko niste....Evo, tošno godinu i 5 don posli počinjedu rasprave u komentorima oko tega je vajo ili ne vajo, a s obzirom da volite pritiskat vie glasačke balotice, evo van pitanja: Otvorit Mahrinac?
Nadalje, dobili smo obavijest da je pučiška omladina pokrienula i peticiju da se poduzme ništor u vezi spomienutega objekta.
Eto, dosta razloga za kvalitetnu raspravu.
Pucisca-bb @ 15:20 |Komentiraj | Komentari: 181 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 1, 2009

Naslov ove maštovite fotografije je: "JESI KAD BIŽO I NOSI GLOVU POD RUKU?"
Autor poznat redakciji.
Pucisca-bb @ 17:03 |Komentiraj | Komentari: 35 | Prikaži komentare
Anketa
Kako ste zadovoljni litnim programom i događanjima u mistu?
Anketa
Koga simpatizirote od dvo Pučiško vaterpolo kluba?Anketa
Za koga navijete u Bročkon Ligi?
Anketa
Bi misto propalo ako bi se zatvori Jadrankamen?Anketa
Je čo maslin?

Anketa
Nojboja Pučiško stuorijica?Anketa
Bašta- uskrsnuće?!Anketa
Koliko se čiesto spojite na kroniku?
Anketa
Koji Brački portal vam je drazi?


Anketa
Koliko ste tekstova sa kronike pročitali?
Anketa
Smatrate li da bi stečaj bio kvalitetno rješenje za JK?Anketa
Dakle?