Kronika našega molega mista
UREDNIŠTVO
  • Chobon 1311
  • Chobon 1612
  • Chobon 1510
  • Chobon 2511
  • Ne odgovoromo na natpise u komentorima...Mi postavijemo i pisemo tekstove, a komentirote Vi..
Kontakt:
  • cobonsbracute@gmail.com
  • s obzirom na trenutni knockdown..imate mail za primjedbe,pitanja....
Anketa
na kronici komentirati mogu?


Rubrike
  • FOTOGRAFIJA TJEDNA
    Saljite svoje slike na mail kronike i jednom tjedno objavljujemo najzanimljiviju. Zahvahljujemo!
Sponzori
Blog - kolovoz 2010
srijeda, kolovoz 18, 2010

Dragi mještani, otočani i gosti!

Poneseni željom da pomognemo našem mještaninu Nenadu Martiniću - Nešotu koji je nastradao u prometnoj nesreći 21. svibnja 2010.g., a sada se nalazi u Krapinskim toplicama pokrenuta je humanitarna akcija kojom će se nastojati prikupiti novčana sredstva za njegovo liječenje.

U sklopu akcije, održat će se dana 22. kolovoza 2010.g. (nedjelja) u 19.00 sati humanitarni koncert "NEŠO, ČEKOMO TE" za vrijeme kojeg će se prodavati jelo i piće (srdele, skuše, vino i pivo), a ukupan prihod namijenjen je akciji.

Na koncertu će nastupiti:

Vanna

Trio Dalmacija

Tino i Alen

Tonči i Runje

DJ Bizzard

Limena glazba "Brassčuta"

Polaznici Međunarodne glazbene škole Pučišća

Klape: Pupe, Alegrija, Blaca, Morbin, Volat,

Verbum dei, Mrduja, Uzanca, Braciera


- Ulaznice za koncert neće se prodavati nego će se prilozi uplaćivati putem lutrije

- Prodaja lutrije počet će u četvrtak, 19. kolovoza 2010. na prodajnom mjestu - Porat - na kojem  također možete izvršiti i uplatu gotovinom.

- Uplatu možete izvršiti i na tekući račun otvoren kod SG Splitska banka d.d. na broj:

2330003-3200128969
Zašto uopće živimo ako ne zato da olakšamo život jedni drugima?

UČINIMO UPRAVO TO!!

ORGANIZATOR

Pucisca-bb @ 19:35 |Komentiraj | Komentari: 155 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 14, 2010Tie smo večeri, ko i svake druge litnje večeri, ništa ne slutieć parićovali parangole, udice vele i mole, mriže, vesla, sviće, trkmore, sidra, mariendu i mokrega. Mirno litnjo večer, taman za na ribe u prvi mrok. Hodili smo sa 3 broda, nos 15 sveskupa. Nikor ni ništa govori, znalo se ča kuo čini a i svi smo bili umuorni od dona pri. Jedino je Dražen imo smrknuto lice, uon jedini ko da je sluti da se strošno zlo parićoje nikul kolo Kapitanuše.

Pri nego ča smo odrišili konope i išli na konol, jovili smo se kurotu, don Andriji Ciccareliju, da nan do blagoslov za če boji ulov i da se sritno vrotimo doma. Zatekli smo ga sa molin Adrijanoton Buligon, koji mu je bi ko sluga, 5 macih papiri i jednin debelin libron, ništor je piso, mrnjo, da vragu Turci i Uskoci i Arapi i Neretljani i Broč, da ča su se nonje namirili i da hi to lipo vrag svih odni. Da njemu va završit „Historički prikaz Pučišć“, pričešćivot, ženit, sprovodit i da kako će to u vo ludega mista. Na brzinu je izmoli 2 očenoša i poslo nas ća. Kroz ponistru smo još čuli kako na molega viče da ne čita njegove foje, nego da olma sve spriemi na siguro, „namo di su se dogovorili“.

Mi smo se otisnuli namore, jidra su i po bonaci dobro gonila našu molu gajetu. A onda, kad smo pasali 2. lučice, odjedonput, iz Calinega broda čuli smo viku, zvoli su nas upomoć, vikali su „Gusari, Gusari!!!“, „Vražji omiški gusari!!!“, „Skočte, brzo, brzo“, „Zapol barut da u mistu znodu“, „Udri u zvona“... Isprid nos, izmroka, izošo je strošni bruod, pun gusarih, vikali su „He, He!!“, parićoni na otmicu, kreju i poliež i naoružoni do zub. Mi nismo imali ništa osim kojieguod nuonotove mutice, ali ništa toliko ubojito da bi se muogli suprotstavit Omišanima. Jedino je Dražen, od jutra slutieć zlo sa sobon imo provu provcotu mačetu iz radiuonice „Putvinor i sinovi“. No malo baruta ča smo imali sa sobon ni muoglo ni počešjat njihov veliki trabakul. Kuburile su njihove kubure, zrna letila navr i okolo naših glov. Ni nas bilo stroh za nos, nego ča će bit u mistu ako gusari pasodu nos ribore. Tako smo se potiezali po vali vamo-tamo za njima, omeli hi malo u plonu ali su nas isto desetkovoli, jedon bruod potopili i izgubili smo 7 judi.Kuštali su u misto pri nos...Olma su hodili prima kaštilu Jurja Aquille, mislili su da je tamo sva vlost i da ćedu ko i loni olma ulovit nojboje cure iz mista, opljačkat sve če imo i hodit ća. E, ali nos su naši mišćani vidili i čuli kad smo polili barut i vikali, storce i dicu su sakrili po kućicima u pojima i gorami, a svak ko je mogo osto je u mistu bronit sebe i svoje. Par vraguov se snošlo i nabrzinu napisali na komad lancuna „NIMO NIKOGA DOMA“, i to molali niz kaštil „Aquilla“, a mi ča smo u međuvrimenu duošli sa kaićih i ovi ča su priživili bitku u Puortu bržie-boje ćapali njihove nojboje cure i brzo u kurota i oženili hi. Oženi se i Dražen, koji je vas don bi smrknut, sad se smijo, nojlipšu je oženi i odma je odve nikuda, posli ga već ni bilo vidit ni čut. Omišani, grintavi da kako smo nin to nabili roge uzeše popa i s njin u njihov škvier da „vari a u fušu i tokari“. Onda su zvoli loni postavjenega Kneza Osora po su uon i gusarski Vojvoda Malduk pili vino i činili kuonte ča se napravilo u vu godinu don. Vražji je puk Pučiški, ne slušo Osora osim kad hoće!

Na kraju, dogovorili su se da se tiroje konop, po 8 momok na svaku stronu i ko tira – tira, dobije i misto i cure. Naši, umuorni od motike, badila i ribolova nisu uspili tirat Omišane iz dvo puta, dobili su gusari i misto i cure. Jedino Dražen curu ni vroti, govori i da nieće jer da je uon nju oženi isprid provega popa i isprid puno svita.

Na kraju, baš po gusarski svi su slavili sve, pilo se vino i jila se janjetina, pomirili smo se bili sa osvajočima jer su nan obećali uvest rieda u Jadrankamen. Ma mi se pari da kad su vidili u kojo su se sranja uvolili nikuda okolo 2 bota ujutro potiho su digli sidro i zauvik odjedrili prima Omišu...  

Pucisca-bb @ 22:53 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
petak, kolovoz 6, 2010


Hajduk Hajduk Hajduk! Hajduk Hajduk, Hajduk,Hajduk... Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk; Hajduk: Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk! Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk Hajduk! Hajduk Hajduk (Hajduk Hajduk) Hajduk. Hajduk Hajduk - Hajduk Hajduk, Hajduk. Hajduk Hajduk Hajduk!

Pucisca-bb @ 00:38 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
Anketa
Kako ste zadovoljni litnim programom i događanjima u mistu?
Anketa
Koga simpatizirote od dvo Pučiško vaterpolo kluba?Anketa
Za koga navijete u Bročkon Ligi?
Anketa
Bi misto propalo ako bi se zatvori Jadrankamen?Anketa
Je čo maslin?

Anketa
Nojboja Pučiško stuorijica?Anketa
Bašta- uskrsnuće?!Anketa
Koliko se čiesto spojite na kroniku?
Anketa
Koji Brački portal vam je drazi?


Anketa
Koliko ste tekstova sa kronike pročitali?
Anketa
Smatrate li da bi stečaj bio kvalitetno rješenje za JK?Anketa
Dakle?